Nieuw-West Open

    Nieuw-West Open

    Cultureel programma Nieuw-West Open reisde gedurende 60 weken door het 60 jarige Amsterdam Nieuw-West. Met een klein projectteam, in samenwerking met lokale partijen en veel enthousiaste mensen, ‘openden’ we elke maand een nieuw gebied door bestaande kwaliteiten in het licht te zetten en met elkaar verbonden.

    Het ging om bijzondere beelden en gebouwen, winkels, horeca, broedplaatsen en groen, en last but not least de mensen. Bewoners, ondernemers en kunstenaars deelden hun unieke blik op Nieuw-West met elkaar en met alle Amsterdammers. We keken samen terug, we keken vooruit maar vooral om ons heen. Van september 2012 tot en met november 2013, van Osdorp tot Slotermeer. We sloten af met een feestje in VLLA, in Overtoomse Veld. Het was een avontuur, op iets meer dan 30 km² hebben we zoveel gezien, beleefd en geleerd. Een bijzondere ervaring!

    We maakten bij wijze van archief een Nieuw-West Open gidsje met kaarten vol kunst, groen, architectuur en hotspots, en foto’s die tijdens de Nieuw-West Open reis werden verzameld. Ook dient de website www.nwopen.nl als archief. Het programma was een initiatief van Iris Dik, en werd ondersteund door Stadsdeel Nieuw-West, het AFK en verschillende woningcorporaties.